Виставка «Поглиблення» Анни Соколан

25 грудня у галереї Арт на Мур відкрилася виставка сакрального живопису Анни Соколан.

Художниця народилася в Івано–Франківську, навчалася в Косівському училищі прикладного  та декоративного мистецтва, згодом продовжила навчання у Львівській національній академії мистецтв. Основний напрямок творчості –  сучасний іконопис.

На новій виставці представлена частина робіт християнського напрямку і картини, які відображують некласичне ставлення до духовності.

Зокрема на виставці представлені такі роботи авторки:

«Різдво Христове» (2018) –  ікона, яка покликана допомагати людям подолати життєві випробування, віднайти душевний спокій, який зміцнює у вірі.

«Богородиця Семистрільна» (2019) –   уособлює примирення і захист від усього лихого.

 «Спас Нерукотворний»(2019). На ній зображений Спаситель, до якого слід звертатися з проханнями врятувати душу, вказати шлях істинний, зцілитися і позбутися поганих думок.

«Вибір» (2020). Ця робота зображає дуже давній, але важливий сюжет, де Адам і Єва роблять Вибір, біля Дерева Пізнання Добра і Зла –   зривати плід чи ні?

«Етапи Буття» (2020) . На картині зображено етапи розвитку душі від моменту, коли Енергія ще знаходиться в стані «хаосу» і починає себе усвідомлювати на першому етапі. Душа втілюється на другому етапі, потім переходить на третій етап і далі, до вищих етапів Буття.

Робота «Творення» (2020) – передає фундамент, на котрому формується  Творення/Поглиблення:

1.           Закон Свободи Волі – Творець пізнає самого себе як індивідуальний і разом з тим цілісний аспект Єдиного.

2.           Любов, Бог, Творчий Принцип, Велике Серцебиття – творець фізичних ілюзій, де Творець може пізнати Самого Себе.

3.           Світло  – створення матерії.

«Звернення» (2020). Втілення ідеї про те, що в нас є безкінечна підтримка вищих сил, і в різні моменти життя ми можемо звертатися до них.

«Світ, якого ми не бачимо» (2020). Картина відображує ідею, що ми живемо у фізичному світі, але поза  його межами існує світ, якого ми не бачимо.

«Творець» (2020) –  зображення Вищого Розуму, Великої Енергії.

Картини Анни Соколан –  спроба відображення духовного світу, який ми не можемо побачити нашими очима, але можемо відчути і пізнати за покликом нашої душі.

Роботи виконані акриловими фарбами на ґрунтованих  дерев`яних дошках паволокою і акриловим ґрунтом.

Запрошуємо до перегляду!

28.12.2020