Виставка живопису Катерини Коновки «З моря в гори»

11 лютого о четвертій годині вечора у фортечній галереї «Бастіон» відкрилася виставка художниці Катерини Коновки, чиї твори занурюють нас у красу і велич природи. Картини створені олійними фарбами у стилі реалізм за допомогою пензлів та мастихінів (художніх шпателів різних розмірів). На даний момент Катерина створила сорок картин. Це перша виставка художниці, однак живописом вона цікавиться зі шкільних років і ще тоді зрозуміла, що мистецтво – це те, чому вона прагне присвятити життя. Свої картини художниця малює з натури або з фотографій. Катерина родом з Одещини, але зараз проживає в Івано-Франківську.

«Море і гори – такі різні, однак є щось таке, що їх об’єднує, – це краса і велич природи», – вважає художниця. – Я ніколи не знала правильної відповіді на запитання, що краще – море чи гори, та, мабуть, її і немає».

Однак і море, і гори бувають мінливими. На картині «Зникла» ми бачимо небезпечну стихію – темно-синю морську глибину, в якій, неначе у бездонній прірві, зникає все. Інша картина «Ти – найкращий», навпаки, вражає своїм спокоєм та умиротворенням.

«Ця картина, яка зображує спокійні й величні морські хвилі, називається «Ти – найкращий». Тут мається на увазі Бог, який є незрівнянним Творцем краси нашого світу», – розповідає художниця.

Гірські пейзажі чудово передають мінливість гір – на одному з полотен ми бачимо свіжий і прохолодний ранок у горах, а на іншому – теплий вечір, залитий золотистим промінням сонця, що заходить.

Більшість картин написана в ніжних заспокійливих барвах, що допомагає відпочити від шаленого руху щоденного життя.

Виставка благодійна. Частина коштів від продажу картин буде спрямована на допомогу бідній родині, яка живе у важких умовах.

11.02.2020