Виставка живопису «Золота блакить»

В п’ятницю, 18 жовтня, в нашій галереї відкрилася виставка художніх робіт відомої львівської художниці та реставраторки Христини Валько.

Христина Валько – викладачка кафедри реставрації творів мистецтва , ілюстраторка, фахівець з арт-терапії у роботі з дітьми та особами з інвалідністю.  Авторка брала участь у багатьох міжнародних, всеукраїнських та обласних виставках і благодійних акціях. Вона також є кураторкою живописних проєктів, колективних та всеукраїнських виставок.

Як фахівець з арт-терапії та волонтерка, пані Христина працює з чутливими категоріями населення. Така взаємодія з людьми дає поштовх постійно переосмислювати важливі теми, співпереживати та як наслідок – ретранслювати їх у власній творчості.

Роботи авторки несуть в собі емоційне навантаження через мінімалістичні форми та обмежену кольорову палітру. Кожен твір насичений влучними та знайомими кожному аспектами, так щоб глядач міг проживати та співпереживати побачене у свій спосіб.

Серія робіт «Золота блакить» – це про любов до Бога, до світу і до всього світлого, що є в людині. Назва «Золота блакить» натякає глядачеві, що не все те золото, що блищить, і не все те нецінне, що не виглядає як золото. Колір «золота блакить» існує насправді у художній палітрі, але є дуже рідкісним.

Запрошуємо до перегляду виставки!

21.10.2024