Виставка живопису «В очікуванні позитиву»

Сьогодні в нашій галереї відкрилася виставка живопису художниці Номеди Чюрльоніте.  Як зазначає сама авторка, нові роботи вирізняються нетиповою для її творчості кольоровою гамою, бо вона обожнює чорний колір. Проте в експонованих роботах переважають світлі, чисті, життєрадісні барви, які цілком відповідають назві виставки – «В очікуванні позитиву».

 І колористика, і назва виставки покликані подарувати глядачам трохи позитиву у ці важкі часи і натякнути, що навіть після найтемнішої ночі обов’язково настає світанок. Деякі роботи є нагадуванням і про пережиті труднощі – наприклад, людина в масці нагадує про «ковідний» період. Пані Номеда найбільш відома як абстракціоністка, проте в її роботах наявні елементи різних художніх стилів, зокрема сюрреалізму.

Народилася Номеда Чюрльоніте у Вільнюсі. Там провела свої дитячі та юнацькі роки. Майже двадцять років прожила в Лондоні, де навчалася на веб-дизайнера, працювала візажистом на телебаченні. У той же час не полишала й заняття живописом.

В Лондоні вона брала участь в організації щорічного міжнародного кінофестивалю «Portobello» – створювала веб-сторінку заходу та короткометражний фільм «Ex Boxers Overweight», який брав участь у показі фестивалю. Тривалий час була учасником електронної крауд-формації NBAW (Нове покоління альтернативних митців), де створювала візуальний контент для виступів, які проходили у Великобританії, Австрії та Німеччині.

Зараз пані Номеда разом із сім’єю постійно проживає в Коломиї, а її художні роботи добре відомі як в Україні, так і за кордоном.

Запрошуємо до перегляду виставки!

 

 

05.09.2023