Виставка живопису «Україна у Всесвіті»

Сьогодні у нашій галереї відкрилася виставка Бориса Кононенка,  відомого під творчим псевдонімом Гуко. Псевдонім художника розшифровується так: Гуцул Українець Кононенко. У творчому доробку Бориса Івановича сотні картин, віршів, тисячі акварелей, графічних робіт та світлин. Цікаво, що художник перечитав сотні книг зарубіжних авторів, цікавився мистецтвом світу. А ще створив власний авторський напрям образотворчого мистецтва «хмар-арт», де фантазії матінки-природи мають беззаперечну перевагу над фантазіями людини.

«В рамках хмар-арту я зачепив різні течії, часто дуже несхожі між собою, –  розповідає пан Борис. – Я часто малюю на дошці чи фанері, водячи пензлем по лініях дерева, а ті підказують сюжет картини. Це такий спосіб творчості, який можна назвати «медер» (метафоричне дерево), або «фан-фан» (фантастична фанера)».

 А ще є метафоричний метал – «мета-метал» або «мемет», фантастичний камінь – «фанка» та інше. Коли матеріал неможливо принести в майстерню, я фотографую його і домальовую вже на відбитку. Такий синтез фотомистецтва і живопису називаю «фан-фо» –  фантастичне фото. Якщо у пейзажі деякі елементи перетворені у обличчя, то такий вид можна визначити як «психопейзаж».

Розглядаємо картини і читаємо сюжети. Не на всіх вгадуємо зміст. А на картинах  вода, земля, небо і різні неземні фантастичні істоти. Роботи автора покликані спонукати глядача розширити рамки свого світосприйняття і дати поштовх його фантазії.

Офіційне відкриття виставки відбудеться у суботу, 3 серпня о 15.00.

Запрошуємо до перегляду виставки!

02.08.2024