Виставка Галини Петрової «Замріяне»

Сьогодні у фортечній галереї «Бастіон» відкрилася персональна виставка художниці Галини Петрової. Пані Галина – художник-аматор, однак її роботи виконані на високому мистецькому рівні. Вона відома також як організатор виставок інших художників. Твори художниці виставлялися у Львові, Києві, а також за кордоном, зокрема у Великобританії. Її картини можна побачити у приватних колекціях в Україні, Італії, США, Швеції, Іспанії, Англії, Литві та в інших країнах.

Виставка «Замріяне» включає в себе пейзажі з різних пір року. Елемент, що їх об’єднує, – вода, адже вона присутня майже на кожній картині. Однак вона всюди різна, відрізняється її характер, течія, і на кожному пейзажі вона створює цілком інший настрій. В зображеннях водних хвиль можна прослідкувати й зміни в техніці та стилі, в яких творила художниця.

«Зазвичай я не ставлю собі за мету зобразити той чи інший пейзаж з фотографічною точністю, –розповідає авторка. –Тому в кожну картину додаю щось «від себе», тобто пейзаж відображує не лише конкретний куточок природи, а й частинку моїх фантазій та мрій».

Більшість картин виставки зображує мальовничі куточки природи Івано-Франківщини, розташовані в рідних місцях авторки. Як розповідає пані Галина, щоб знайти ідеї для своїх нових робіт їй зазвичай непотрібно далеко відходити від рідної домівки. Однак яскраві насичені кольори додають прикарпатським пейзажам нотку незвичності, казковості, що дозволяє подивитися на них цілком іншими очима.

18.02.2020