Виставка живопису «Барви життя»

Сьогодні в нашій галереї відкрилася виставка художніх робіт Євгенії Смецької.  Пані Євгенія - корінна харків'янка, але вже більше десяти років разом з сім’єю проживає в Одесі. Малювати любила з дитинства, але серйозно зайнялася живописом лише у 2016 році. Творить у техніках олійного живопису, акварелі і пастелі. Завжди приступає до нової роботи з душею, щоб глядач це відчув, дивлячись на картину.

На думку художниці, живопис вчить насамперед розуміти самого себе, думати і ще більше розкриває очі на красу навколишнього світу. Тому пані Євгенія черпає натхнення передусім у красі природи, ніжності листочків та пелюсток, у безмежжі моря та неба. Вона представляла свої роботи на виставках у багатьох містах України, в Івано-Франківську демонструє їх уперше. 

На новій виставці художниці представлені здебільшого натюрморти та пейзажі. Звертає на себе увагу патріотична тематика – портрет кобзаря, який, тримаючи кобзу, поринув у глибоку задуму, портрет української жінки в національному строї, натюрморт із жовто-блакитними квітами та кулоном у вигляді тризуба, а також портрет молодої матері, до якого добре пасували би слова Т. Шевченка: «Нічого кращого немає, ніж тая мати молодая з своїм дитяточком малим».

Запрошуємо до перегляду виставки!

18.10.2023