Виставка Віктора Бабака "Метелики"

Віктор Бабак і його метелики. Міні-інтерв’ю з художником, чиї роботи саме зараз демонструються у галереї «Бастіон».

Коли ви почали займатися творчістю?
Я закінчив художню школу та художній технікум, але до 2015 року практично не мав можливості реалізовувати свої художні здібності. Життя склалося так, що я займався в основному проектуванням та виготовленням дизайнерських меблів. В 2015 році нарешті зміг присвятити себе улюбленому заняттю – малюванню у техніці пастелі та акрилу.

В яких жанрах ви працюєте?
В основному в жанрі абстракції та реалізму. Створюючи такі картини, я відчуваю художню свободу і можу в своїх роботах виразити свій настрій, почуття та переживання.

Чому саме метелики? Звідки походить ваше захоплення ними?
Можу сказати, що захоплювався метеликами ще з дитинства. Мене завжди зачаровувала кольорова гама і форма цих істот. Пізніше моя дитяча одержимість дивовижною трансформацією гидкої гусені у ніжне й витончене створіння стала темою моєї творчості. Цей творчий напрямок я розвиваю по сьогодні.

Чи наявний у ваших роботах якийсь символізм, прихований зміст?
Для мене метелик – це символ душі, безсмертя, відродження і воскресіння. Він здатний до перевтілення і трансформації, адже ця крилата небесна істота з’являється на світ, перевтілюючись із гидкої гусені.

На яких виставках демонструвалися ваші роботи?
Я брав участь у дуже багатьох виставках, тому назву тільки деякі. Так, лише у минулому році мої роботи виставлялися на колективній виставці абстрактного мистецтва у Краєзнавчому музеї в Івано-Франківську, на Всеукраїнському трієнале абстрактного мистецтва «Арт-Акт» у Чернівцях, на Всеукраїнському бієнале абстрактного мистецтва України у Києві. Цього року я брав участь у міжнародній онлайн-виставці «UNLOCKED». В галереї «Арт на Мур», що у Фортечній галереї «Бастіон», мої картини вперше виставлялися ще у 2016 році.

Де зараз можна побачити ваші картини?
Саме зараз мої найновіші роботи демонструються у Фортечній галереї «Бастіон». Запрошую!

29.05.2020