Виставка «Відродження. Згадай себе істинного»

Сьогодні у нашій галереї відкрилася виставка художниці Юлії Ковби. Своїми творами авторка прагне наштовхнути глядача на роздуми, пізнання своїх прихованих можливостей та внутрішніх страхів, відкриття в собі чогось нового і незвичайного. Саме тому художниця творить у жанрі космізму, адже він дає змогу активувати творчу уяву, та оживити підсвідомість людини. Свої картини пані Юлія почала створювати ще в 2015 році. Родом вона з Запорізької області, художню освіту отримала в Запорізькому педагогічному коледжі.

Роботи художниці є метафоричними та асоціативними, і кожна людина побачить у них власну істину, яка ховається десь глибоко в душі, під щільним шаром щоденних турбот. Так, картина «Всесвіт є за гранями» символічно зображує людину, яка живе у своєму тісному світі, неначе у малій кімнатці, виконуючи одні й ті ж дії та спілкуючись з обмеженим колом осіб. При цьому вона не помічає, що навколо неї величезний Всесвіт, де так багато можливостей, думок та ідей.

Робота «Баланс, закон, перемога, карма» символічно зображує Україну, яка встає з колін. Україна зображена у вигляді фантастичної і могутньої істоти – напівлюдини-напіввола. Цією роботою художниця висловила переконаність, що наш народ – сильний і володіє потужним творчим началом. Тож обов’язково надійде той час, коли Україна встане з колін.

Картина «Вічність, сон, прокинься!» символізує людину, яка більшу частину свого життя проживає неначе в летаргічному сні. Її життя одноманітне і нецікаве, тому вона живе, майже не прокидаючись. Може, час уже розірвати замкнуте коло і почати жити справжнім, насиченим і яскравим життям?

Запрошуємо до перегляду виставки!

 

 

 

 

14.02.2022