Виставка Романа Бончука «Теслаковчег»

Вчора, о 16.00 художник Роман Бончук презентував у галереї «Арт на Мур» свій новий проєкт «Теслаковчег», який поєднує в собі міф, реальність та бачення майбутнього.

За основу взято біблійний міф про Ноїв ковчег, який символізує перехід він старого часу до нового. Автор зобразив його у вигляді «корабля з майбутнього», населеного такими ж «істотами з майбутнього»,  зокрема Теслазавром, Теслабиком і Теслакрокодилом.

Всі персонажі виготовлені з сучасних матеріалів з використанням неонових підсвіток та ламп. Таким чином, автор зобразив тварин Ковчегу, які ввійдуть у Нову Еру в новому вигляді та з удосконаленим «інтерфейсом».

Готуючи проєкт «Теслакочег», автор здійснив спробу відобразити умовний перехід старих часів у нові. Механіка новітніх часів, апґрейд, рестайлинг чи ребрендинг, – це спроби переосмислення звичних систем крізь призму новітнього мислення. Ми не можемо зупинити нові тренди еволюції саме в автоматизації, де більшість процесів будуть виконувати роботи чи роботизовані люди, які знову ж таки пройшли "апґрейд". Можна припустити, що це антигуманно, можна навіть це не приймати, бо, зрештою, це повний вихід в нову ілюзію, але це вже станеться незабаром.

Як зазначає Роман Бончук, сучасна ера – це, без перебільшення, ера дизайну та нових форм і це не тільки гарантія й маркер еволюції та розвитку, а й пошук нових змістів та сутностей. Світ рухається до роботизації й автоматизації, до більш лаконічних форм і швидкого результату. І це не тільки внаслідок ущільнення часової системи.  Це і вимога ринку, й самої геополітики, й навіть нових форм соціальних відносин. Межа між Старим і Новим світами буде контрастною...

Запрошуємо на нову виставку!

08.12.2020