Виставка робіт учнів Вищого художнього професійного училища № 3

У Фортечній галереї Бастіон триває виставка дипломних робіт молодих художників. Роботи створені у різних стилях і техніках, найбільше представлено пейзажів та натюрмортів, але наявні й портретні роботи, зокрема портрет Тараса Шевченка. Роботи відображують творчі вміння та уподобання авторів і занурюють глядача у чарівний світ природи.  Загалом на щорічній презентації представлено тридцять картин.

Молоді художники вклали у свої творіння багато зусиль і часу. Так, учениця Світлана Портнягіна у своїй дипломній роботі відтворила олійними фарбами українські мотиви. Це – півник на плоті, позаду якого видніється традиційна сільська оселя. Художниця півроку працювала над картиною – спочатку малювала ескізи, а потім уже створювала цілісну композицію.

Молода художниця Вікторія Вітовська презентувала роботу «Пори року», виготовлену з бісеру. Аби краще передати красу змін сезону, вона зобразила пори року у вигляді дівчат у пишному вбранні. Вперше цю техніку вишивки дівчина спробувала ще на першому курсі училища і надалі має намір створювати бісерні картини, незважаючи на те, що така робота дуже втомлює очі.

Нині випускниками Вищого художнього професійного училища №3 є понад  двісті учнів. Це – столяри, різьбярі по дереву і бересту, майстри художнього оформлення.

Запрошуємо до перегляду!

09.07.2021