Виставка «Птахи» Наталії Саламін

У Фортечній галереї «Бастіон» триває виставка олійного живопису «Птахи». Авторка виставки Наталія Саламін родом зі Львівщини, переїхала до Івано-Франківська у 15-річному віці. У 2005 році Наталія закінчила ІФНТУНГ за спеціальністю «геологія».

Свій шлях до живопису художниця розпочала у 2017 році. Спочатку вона робила несміливі спроби малювати самостійно, а у червні 2018 року зважилась на відвідування приватних уроків Любомира Худяка у «Мистецькій мансарді».  

Сьогодні у доробку пані Наталії – мальовничі пейзажі, натюрморти з квітами і ягодами, а також зображення птахів. Її картини втілюють у собі цілісний світ, виховують естетичний смак, підіймають настрій, додають відчуття гармонії та краси.

Виставка олійного живопису «Птахи» присвячується бабусі авторки – Саламін Дарії Іванівні. Дарія Іванівна дуже любила птахів, знала про них багато цікавого, любила спостерігати за птахами, колекціонувала cipникові коробки з їхніми зображеннями. Як згадує авторка, у часи її дитинства бабуся радо ділилася своїми знаннями про пернатих, чим i надихнула внучку на створення цієї серії картин.

Малювати картини для пані Наталії – це як дихати на повні груди, відчувати та відтворювати.

Авторка брала участь у наступних виставках:

«Настрій», Будинок природи у м. Київ, жовтень 2018 р.

«Ягоди», ресторація «Кухня» м. Івано-Франківськ, травень 2019 р.

«Ягоди», Фортечна галерея «Бастіон», м. Івано-Франківськ, червень 2019 р.

«Осяяна палітра», Будинок художника,  м. Київ, грудень 2019 р.

 «Жива планета», Будинок художника, м. Київ, липень 2020 р.

 Онлайн-виставка в картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич»;

Виставка в кав’ярні «Квартира №З», м. Івано-Франківськ, липень 2021 р.

Запрошуємо до перегляду!

 

10.09.2021