Виставка «Музика, яку я бачу» Едуарда Ніконорова

Виставка присвячена пам’яті відомого івано-франківського художника Едуарда Ніконорова, який помер у минулому році. До неї ввійшли як завершені роботи, так і незакінчені, а також ескізи.

Едуард Ніконоров– один із найцікавіших сучасних українських митців. За кордоном його творчість навіть більш відома, ніж на батьківщині. Він брав участь у виставках престижних галерей у Німеччині, Австралії, Франції, США та багатьох інших країнах. Його роботи є в колекції Європейської галереї мистецтв. Власниками його творів є впливові особи світу політики та бізнесу, в тому числі Іванна Трамп– перша дружина Дональда Трампа, американського президента.

На перший погляд композиції художника видаються імпровізаціями, своєрідними колажами з героїв, предметів, деталей. В його творах комбінуються елементи з різних часів, культур, стилів, навмисно поєднуються несумісні форми, адже саме в поєднанні несумісного народжується нове світосприйняття.

Едуард Ніконоров часто надихався історичними сюжетами, звертався до міфології, історії європейського живопису і самостійно творив міфологію, додаючи при цьому нотки іронії. В його роботах наявні й елементи сучасної культури, а саме мова мас-медіа – графіті, комікс, реклама.

Людську природу художник у своїх творах чітко й однозначно поділяв на добру і злу, духовну і звірячу. Але його роботи позбавлені нудної повчальності. Навпаки, вони сповнені гротеску, іронії, сатири.

Завдяки своїй виразності та неповторному стилю роботи митця  на колективних виставках зазвичай опиняються в центрі глядацької уваги.

 

18.08.2020