Виставка «Копички» Ореста Кузіва

У неділю, 2 серпня в галереї «Арт на Мур» відкрилася персональна виставка Ореста Кузіва. На ній представлені як великі метрові полотна, так і мініатюри. Сюрпризом для гостей стала наявність справжньої міні-копички, яка вдало підкреслює тему та ідею заходу.

За словами автора, ідея виставки зародилася на противагу поступовій урбанізації людства. Багато людей уже навіть не знають, як виглядає справжня копиця сіна. Все більше сіл зникає, стає менше сільськогосподарських тварин і традиційного сільського побуту та звичаїв.  Однак усе це зберігає в собі красу, позитив та спокій, якого так не вистачає у житті обтяженого стресами міського жителя.

Орест Кузів творить у стилі імпресіонізм. Як відомо, імпресіоністи не мають на меті точно і об'єктивно відображати реальність, а прагнуть поділитися власними почуттями та емоціями з глядачем. 

В галереї «Бастіон» Орест Кузів уперше виставляв свої роботи у 2017 році під час виставки абстрактного мистецтва. В 2019 році у Фортечній галереї «Бастіон» відбулася його персональна виставка «Мій горизонт». Вперше свої роботи автор виставляв ще у 2013 році під час спільної виставки  з батьком Богданом. Художник також брав участь у виставках у Києві, Маріуполі, Сумах, Кропивницькому і, звичайно, в Івано-Франківську.

03.08.2020