Виставка художньої кераміки Василя Перегінця

В нашій галереї відкрилася виставка відомого майстра художньої кераміки Василя Перегінця. Представлені 26 керамічних картин дуже різняться за своїми сюжетами. Тут наявні релігійні мотиви, український народний фольклор, пейзажна тематика. Роботи привертають увагу тонким виконанням і цікавими деталями, які перетворюють кожну з робіт на маленьку розповідь.

Найновіші роботи автора пов’язані з тим, що зараз найбільше хвилює кожного українця – війною з безжальним агресором. Картини «Очі війни. Тривога» і «Очі війни. Маріуполь» вражають тонким психологізмом і глибоким змістом.

Матеріали, які використовувалися для створення робіт, - керамічна плитка, шамот, кобальт, оксиди металів, кольорова глазур. Як зазначає автор, жодну з таких робіт неможливо в точності повторити, бо щоразу відтінки можуть відрізнятися.

Народився Василь Перегінець 12 травня 1966 року. Навчався у Косівському технікумі народних художніх промислів, згодом у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва (нині — Львівська національна академія мистецтв). Працює викладачем Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, очолює відділ монументально-декоративного живопису, керує дипломними роботами студентів, викладає фахові дисципліни.

Його живописні та керамічні роботи неодноразово експонувалися на персональних та колективних виставках, зберігаються також у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Запрошуємо до перегляду виставки!

17.02.2023