Виставка графіки Петра Грицюка

В суботу, 31 липня у галереї Арт на Мур відкрилася виставка графіки Петра Грицюка. Твори, представлені на виставці, виконані художником у авторській манері, що має назву "графічний кракелюр". Це така манера графіки, для якої характерна перевага кривих ліній, які в сукупності створюють ілюзію тріщин (кракелюрів).

Відібрані для виставки роботи об'єднані єдиним змістом філософського пізнання, буття, світогляду та пошуку. Ці твори є графічним продовженням попередньої серії робіт "На гранях суперечностей".

При цьому, творча концепція художника базується на простих, зрозумілих речах шляхом популяризації загальновідомих цінностей та надбань художнім способом зображення, так, щоб була можливість задуматись, осмислити, зробити якісь висновки. В той же час, переслідується мета неоднозначного трактування змісту.

Петро Грицюк народився 07.11.1979 року в селі Микуличин, що на Яремчанщині, Івано-Франківська область, Україна. За фахом юрист, у вільний час займається художньою творчістю, пише вірші. Провів низку персональних виставок, як в Україні, так і за її межами (Греція, Канада, Угорщина, Румунія).

Почесний громадянин села Микуличина. Лауреат Івано-Франківської обласної премії імені Ярослава Лукавецького в галузі образотворчого мистецтва, лауреат премії імені Миколи Домашевського в галузі літератури та мистецтва. Учасник та партнер "Порталу незалежних художників", член літературно-мистецького об'єднання "Згарда" та об’єднання художників "Мистецьке братство". Автор та організатор творчих заходів всеукраїнського патріотичного мистецького проекту "У нас єдина доля - ім'я їй Україна".

Значна частина мистецьких творів художника об’єднана у експозиції "На гранях суперечностей" (2013-2016), "Станіславів & Галичина" (2015-2020), працює над створенням серій робіт "Філософія кольору", "Окрилена планета".

Запрошуємо до перегляду!

02.08.2021