Виставка графіки Івана Ватутіна

У суботу, 17 лютого, у нашій галереї відкрилася перша виставка адвоката й митця-аматора Івана Ватутіна.

Як зазначає автор, він захопився малюванням після того, як на 60-річчя йому подарували олівці та невеличкий скетчбук. "На відміну від судових процесів, які суцільно регламентовані кодексами, малювання — процес набагато цікавіший і приємно різниться від судових справ тим, що у ньому не буває програшів".

Іван Ватутін народився 1957 року, закінчив Івано-Франківський інститут нафти і газу (спеціальність –"Технологія машинобудування") і Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника ("Правознавство"), протягом тривалого часу здійснює правничу та адвокатську діяльність.

У 2017 році захопився малюванням (здебільшого графікою). До цього практично цим не займався та не здобував освіти у мистецьких закладах. Свої мистецькі замальовки художник часто робить під час подорожей у гори, зокрема до Писаного каменю, на гору Костричу та до інших мальовничих куточків.

Автор малює в основному олівцем, вугіллям, лінерами та сепією. На виставці представлені два десятки робіт, здебільшого — пейзажі.

Запрошуємо до перегляду виставки!

19.02.2024