Виставка графіки Дмитра Горіна

Вчора в нашій галереї відкрилася невеличка виставка графіки молодого львівського художника Дмитра Горіна. Представлено частину серії «11 метафор реальності», яка в алегоричній формі зображує сучасну українську дійсність.

Дмитро Горін народився у Львові в сім’ї художників. Батько – Ігор Горін, тепер відомий художник, працював архітектором, мама творила гобелени. Пізніше Дмитро навчався на архітектурному факультеті, цікавився історією Львова. Родина Горіних не завжди жила у Львові, але, хоч би куди вони виїздили, містичний дух міста Лева завжди був у їхніх серцях.

Багатство власних емоцій і образів, народжених його уявою, художник Дмитро Горін ретельно вимальовує на папері. Так з’являються риби, котрі символізують очищення та надію на спасіння душі, птахи на коліщатках, котрі не можуть злетіти, таємниче дерево пізнання добра й зла — чимало такого, що довго можна розглядати, дивуючись розмаїттю народжених уявою митця алегорій. Усе це спонукає до роздумів і осмислення навколишнього світу, в якому живе художник.

Графіка Дмитра Горіна  інтригує своєю лаконічністю і разом з тим декоративністю і глибоким змістом, часто дошкульним та іронічним.

Запрошуємо до перегляду виставки!

                                                                      

12.09.2024