Виставка Антона Яцика «Квітковий ноктюрн»

Сьогодні у Фортечній галереї «Бастіон» відкрилася виставка «Квітковий ноктюрн», яка складається з 36 картин. Художник Антон Яцик створював їх протягом 2019 -2020 років у авторській акварельній техніці. Роботи автора оспівують красу природи, зокрема розкішне буяння квітів.

«На створення цих картин мене надихнула неповторна краса, що нас оточує, – розповідає автор виставки. – Мені захотілося зафіксувати її на папері. Всі ескізи і заготовки створювалися ввечері, тому і назва з'явилася сама собою – «Квітковий ноктюрн».

Роботи створені у досить складній техніці. Митець використовував водорозчинні фарби, які при нанесенні на папір дають ефект легкості та прозорості. Техніка акварельного живопису вимагає великої майстерності, бо прозорість фарб не дозволяє переписати зображення. Аквареллю малюють на зернистому папері, використовуючи пензлі з хутра білки, поні або нейлонові пензлі.

Яцик Антон Романович народився 20 червня 1981 року в Обертині у сім’ї  художника, історика та краєзнавця Романа Яцика. Працює в техніках олійного живопису, акварелі, іконопису, художнього розпису стін. Перші спроби малювати здійснив ще у молодших класах під керівництвом Володимира Мондрика та батька Романа. Згодом навчався в Коломийському педагогічному коледжі на факультеті образотворчого мистецтва, в Інституті культури і мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника. Професійний шлях продовжує як художник-гравіювальник, дизайнер, вчитель образотворчого мистецтва, художник-оформлювач краєзнавчої та дитячої літератури. Роботи автора знаходяться в приватних колекціях в Україні та за кордоном.

19.06.2020