Виставка абстракцій Петра Грицюка

У галереї Арт на Мур відкрилася виставка абстракцій Петра Грицюка.

Автор виставки народився 07.11.1979 року в селі Микуличин, що на Яремчанщині, Івано-Франківська область. За фахом юрист, у вільний час займається художньою творчістю, пише вірші. Провів низку персональних виставок, як в Україні, так і за її межами, учасник всеукраїнських і регіональних виставок. Лауреат Івано-Франківської обласної премії імені Ярослава Лукавецького в галузі образотворчого мистецтва, лауреат премії імені Миколи Домашевського в галузі літератури та мистецтва. Учасник та партнер "Порталу незалежних художників", член літературно-мистецького об'єднання "Згарда" та об’єднання художників "Мистецьке братство". Автор та організатор творчих заходів всеукраїнського патріотичного мистецького проекту "У нас єдина доля - ім'я їй Україна".

Значна частина мистецьких творів художника об’єднана у експозицію "На гранях суперечностей" (2013-2016), працює над створенням серії робіт "Філософія кольору", “Окрилена планета".

Протягом 2015 - 2019 років створив та продовжує роботу над серією живописних та графічних творів образотворчого мистецтва "Станіславів & Галичина".

Концепцію та задум своєї виставки абстракцій автор виклав у вірші:

Усе наше життя у кольорах:

Червоних, жовтих чи зелених.

І навіть наші почуття в фарбах,

Усе в тонах сумних або веселих.

 

Буває, що барвисте, інколи аж сіре,

А може сплутатись у ниций кіч,

Та так, що не впізнати чорне й біле.

Бо як є день, так і приходить ніч.

 

Але й пітьма яскраві має півтони,

Як світла переливи - темні плями.

Даровано й тобі палітру, лиш твори,

Своїми, на полотні життя, руками!

 

25.05.2020