Виставка абстракцій Олени Попової

У Фортечній галереї Бастіон триває виставка абстракцій Олени Попової.  Як зазначає авторка, головне в її картинах – це колір. Він викликає різноманітні емоції, створює настрій і неповторну атмосферу.

Різнокольорові фарби розливаються, утворюючи фантастичні композиції, і не завжди їхній візерунок повторює ескіз. Тут усе, як у лабораторії життя: кінцевий результат не завжди відповідає задумові. Важливу роль відіграє також густота фарби, питома вага пігменту, товщина шару фарби…

Художниця Олена Попова народилася у 1957 році в м. Рига. Вчилася у дитячій художній школі м. Івано-Франківська у 1972 р.  Закінчила ІФНТУНГ за спеціальністю «інженер-енергетик».

З 1992 р. авторка займалась декоративно-прикладним мистецтвом – керамікою (панно, фігурки), розписувала новорічні кульки, виготовляла венеціанські маски на основі пап`є-маше, організувавши дві персональні виставки своєї творчості.

У творчості пані Олени був також період лемпворку – виготовлення авторських намистин з м`якого скла та прикрас із міді. Певний час вона також намагалася знайти себе в іконописі.

Найновіше захоплення авторки – абстракції з використанням техніки заливки акрилом.

Запрошуємо до перегляду!

04.10.2021