Фотовиставка «Стукайте!»

Сьогодні в нашій галереї відкрилася виставка фоторобіт Ірини Микитюк. Авторка народилася 4 лютого 1972 року в місті Івано-Франківську. Закінчила СШ №18, після чого вступила в Івано-Франківський університет ім. Василя Стефаника на педагогічний факультет за спеціальністю “вчитель молодших класів з музикою”. Після закінчення університету працювала на різних педагогічних посадах в школах та ВНЗ міста. До повномасштабного вторгнення росії  працювала методистом з мистецьких наук  в департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

 З раннього віку пані Ірина захоплюється музикою та іншими видами мистецтва. Є дійсним членом Української скаутської організації «Пласт». Одружена, виховує двох дітей – сина Захара і донечку Соломію. Наразі проживає в Кракові де вчителює, а також проводить екскурсії в соляних шахтах Велічки.

 Цікавиться подорожами, мистецтвом, а також старовиною.  Фотографуванням дверних клямок та молотків почала захоплюватись вже на чужині. І це захоплення привело її до думки скласти все це в колекцію і зробити виставку своїх робіт, присвятивши її українцям на чужині, –   в першу чергу жінкам!  

Нашого цвіту - по всьому світу… З початком повномасштабної війни українці пороз'їжджались по різних країнах. Вони стукають у двері, відчиняють їх –  до різних культур, традицій. Пізнають труднощі та радощі нового життя за новими дверима.

Часом двері бували легкими, часом важкими чи навіть клямка не піддавалася, і двері залишалися зачиненими.

Стукайте –  і вам відчинять. Це про життя, у різних його гранях та проявах. Болях та піднесенні. Втратах і здобутках.

Дверні клямки, молотки запрошують відкрити двері душі.

Запрошуємо до перегляду виставки!

24.09.2024