Фотовиставка «Глухота – не вирок»

Сьогодні о другій годині дня за присутності численних дорослих і маленьких гостей відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої п’ятирічному ювілею громадської організації «Глухота – не вирок». Мета заходу – згуртувати батьків, чиї діти страждають від негараздів зі слухом, привернути увагу суспільства до цієї проблеми, а також підкреслити, що такі малюки мають право на повноцінне життя. Цю мету виражає гасло виставки – «Почуй мене».

«Малюків з вадами слуху часто називають «електронними дітьми» через те, що вони змушені ходити з кохлеарними імплантами або слуховими апаратами, – розповідає Ольга Заставна, голова  громадської організації «Глухота – не вирок». – І це нас, батьків, трохи ображає. Бо наші діти – такі ж, як і всі інші. Вони гарні, веселі, талановиті й мають право розвиватися і радіти життю».

На відкритті фотовиставки були присутні Марія Бойко, начальник Управління охорони здоров'я, Петро Строїч, депутат міської ради та інші гості, небайдужі до цієї проблеми.

 «Діти з вадами слуху важче йдуть на контакт з однолітками, їм складніше адаптуватися в дитячому колективі, – вважає Христина Масляк, секретар громадської організації.– Тому дуже важливо, щоб батьки таких діток розуміли, що вони не самотні, з цієї ситуації є вихід, а діти не комплексували і не замикалися в собі».

Маленькі герої фотовиставки, чиї фото прикрасили стіни галереї, продемонстрували свої таланти, прочитавши вірші, а також розповіли про проблему людей з вадами слуху в Україні. Вони також пригощалися солодощами, розважалися у товаристві клоунів і охоче позували перед фотокамерами.

28.02.2020