Family Art Travel – спільна виставка Галини Шевцової, Олександри Малишко і Ольги Колоди

Сьогодні у Фортечній галереї «Бастіон» відкрилася спільна виставка трьох авторів, яка представляє в основному пейзажі і відображує світосприйняття авторів.

Галина Шевцова є засновницею приватної художньої школи у місті Дніпро. У своїй художній творчості вона надихається легендами рідного краю, а також подорожами до інших країн. Працює над проблематикою національних та міжнаціональних засобів образності в живописі, брала участь у близько 50 виставках  в Україні та за кордоном. Її роботи можна побачити в Україні та у приватних колекціях у США, Бразилії, Польщі, Італії, Франції та в інших країнах.

Олександра Малишко походить з мистецької родини, її прадід був іконописцем-самоуком. Малювати почала з дитинства, чому сприяли чудові краєвиди Дніпропетровщини, де вона виросла. Як зазначає художниця, вона намагається вести мистецький діалог з усім, що її оточує. Пейзажі трансформуються в лінії, ритмічно пританцьовують, біжать в уяві глядача… І картина вже перетворюється в іншу фантазію та продовжує свій діалог зі світом.   

Художниця Ольга Колода брала участь у близько десяти художніх виставках в Україні. Вона сприймає життя як подорож, де перетинаються культури різних народів, вивчає культурну спадщину і традиції різних регіонів України та Білорусі. Маючи медичну освіту, художниця брала участь в АТО та ООС на посаді старшого бойового медика у військовому званні сержанта. Її заповітна мрія – заснування приватної мистецької резиденції у Карпатах та громадської організації,  чия діяльність буде присвячена психологічній реабілітації учасників АТО мистецькими засобами.

Виставка доповнена віршами Соломії Мардарович – журналістки, ведучої та авторки двох поетичних збірок.

19.04.2021