Дитяча виставка учнів Юлії Івашко

Сьогодні о четвертій годині вечора відкрилася виставка художніх робіт, яка представила роботи двадцяти п’яти юних митців. Вік більшості художників – від семи до дванадцяти років, однак їхні роботи сильні й різноманітні. Тут можна побачити різні техніки – акварель, акрил, олійні фарби, картини також різноманітні за своїми стилями і сюжетами.

«Ми намагаємося максимально враховувати можливості дитини та її смаки, – запевняє Юлія Івашко, керівниця школи. – Це важливо, бо на самих початках легко знеохотити юного художника, відбити в нього бажання творити. Ми слідкуємо, що в дитини краще виходить і розвиваємо її в цьому напрямку. Однак кожен наш учень на тому чи іншому рівні опановує різні техніки та стилі малювання».

Дивує майстерність маленьких митців, адже ці техніки непрості. Наприклад, для дитини важко творити акварельними фарбами, ця техніка вимагає терпіння і акуратності, бо не завжди можна передбачити, як ляже мазок пензля. Від початку навчання до творення чудових картин зазвичай минає близько трьох років.

«Мої картини створені олійними фарбами, – розповідає юна художниця, 14-річна Юлія Боднар. – На них зображені ананас і авокадо. Крім малювання, я дуже люблю рослини і навіть намагалася виростити авокадо вдома. В майбутньому я мрію стати професійною художницею».

Учасники виставки були нагороджені пам’ятними дипломами.  Фортечна галерея «Бастіон» щиро вітає юних художників з їхнім творчим дебютом і сподівається, що вони ще не раз повернуться до нашої галереї вже професійними митцями.

06.03.2020