Виставка живопису Володимира Березного

Сьогодні, 2 червня, у нашій галереї відкрилася виставка живопису Володимира Березного. Автор представив яскраві натюрморти з літнім настроєм, а також найновіші роботи, створені під час пленеру у Карпатах. Пан Володимир відомий у творчих колах як майстерний пейзажист. І справді, мало хто би подумав, що можна зобразити фарбами на полотні чисте гірське повітря. Але, споглядаючи виставку, ми переконуємося, що для справжнього митця немає нічого неможливого.

Художню освіту автор здобув в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника на факультеті «Декоративно-прикладне мистецтво».  Працює в обох типах живопису – станковому  та монументальному. В доробку автора є роботи в різних жанрах – пейзажі, натюрморти, портрети, іконопис та в різних техніках:  акрил, акварель, пастель.

Проте найчастіше пан Володимир працює в техніці олійного живопису і при першій нагоді їздить на пленери з колегами-художниками, де в гармонії з природою пише картини. Роботи автора зберігаються в приватних колекціях у багатьох країн світу, зокрема у США, Канаді,  Польщі, Бельгії, Німеччині, Франції, Швеції, Молдові та інших країнах.

Пан Володимир є учасником «Мистецького братства», яке об’єднало в собі творчих людей з різних куточків України, покликаних допомагати, навчати й працювати на благо мистецтва і України.

Роботи можна придбати. Частина коштів від продажу робіт буде спрямована на потреби української армії.

 

02.06.2022