Виставка «Засвіти» Андрія Єфіменка

Сьогодні, восьмого грудня, у Фортечній галереї Бастіон відкрилася виставка «Засвіти» відомого художника Андрія Єфіменка. Роботи художника відображують мрію про далекі незвідані світи.

Всесвіт нескінченний, але він не порожній. Існують і інші світи – прекрасні і загадкові, жорстокі чи миролюбні. Вони живуть, розквітають і безповоротно гинуть. Там, серед зірок, є життя, але нам поки що не вдається дізнатися, яке воно. А може, там є імперії та інтриги, зради, війни і справжнє кохання? Безліч світів, і кожен із них – загадка. Десятки життів, і кожне з них унікальне. Міріади варіацій майбутнього, але тільки один фінал.

Андрій Єфіменко – дизайнер, художник, який у своїй особі поєднав схід і захід України. Його творчість виросла з двох джерел – з луганського дитинства, в якому був дідів досконало оздоблений гуцульською різьбою письмовий набір, і з візитів до Івано-Франківщини до іншого діда, який, бачив, що онук часто щось малює, і любив повторювати: «Коли виростеш, будеш у Косові вчитися».

Перша персональна виставка Андрія Єфіменка «Неоднаково» відбулася в Музеї мистецтв Прикарпаття в березні 2012 року. Вже тоді окреслилися теми, які будуть хвилювати митця впродовж наступних років, – доля України та Івано-Франківська, боротьба між добром та злом, яка триває в кожній людині, вміння знайти своє місце та своє покликання у цей непростий і невпинно мінливий час.

Андрій Єфіменко, перебуваючи у постійному творчому пошуку, має багато планів на майбутнє, прагне здивувати глядача новими виставками та новими гранями свого таланту.

08.12.2021