Виставка художніх робіт Лідії Уварової-Крипак

19 червня у нашій галереї відкрилася виставка цілком незвичних робіт – картин зі шкіри. Авторка цих творів – Лідія Уварова-Крипак, яка через хворобу в дитинстві втратила слух, але не втратила бажання і сміливості творити. Зараз пані Лідія – любляча дружина і мама чотирьох дітей, а її роботи впізнавані та викликають захоплення у багатьох поціновувачів мистецтва.

Пані Лідія народилася й проживає у Дрогобичі. В 2000 році завершила навчання у Стрийському художньому технічно-професійному училищі, а в 2003 році закінчила Дрогобицький педагогічний університет імені І. Франка, факультет образотворчого мистецтва. Паралельно з навчанням займалася творчістю – вибивала портрети і написи у граніті. Її творчі пошуки поширювалися й на інші заняття – ікебани з сухих трав, картини на стружці, рельєфне ліплення. Останнє хобі – створення картин з натуральної шкіри – захопило її надовго.

Перша виставка пані Лідії відбулась у 2018 році. Для творчих сюжетів вона використовує міфологію, українські легенди та притчі. Буває, що тема нової роботи сниться їй вночі. Загалом у її роботах можна побачити сюжети з біблійної, єгипетської, старогрецької, української міфології, але мисткиня подає вже знайомі сюжети по-новому.

«Мої картини завжди в моїх думках і уяві, – розповідає авторка виставки. – Найбільше хочеться творити після гарно проведеного часу – прогулянки з дітьми, відвідування цікавих місць чи змістовної екскурсії. Зрештою, коли відчуваю емоційний підйом і хороший настрій. А ще коли мені важко на душі. У такі хвилини народжуються картини, де добро перемагає зло й панує життя, любов і справедливість».

Запрошуємо до перегляду!

 

22.06.2021