Виставка Ірини Король "Всупереч"

Виставка Ірини Король «Всупереч»

У Фортечній галереї «Бастіон» відкрилася виставка художниці Ірини Король «Всупереч». Авторка назвала виставку так, бо вона створювала її всупереч різним складним життєвим обставинам. На виставці представлені роботи з різних періодів творчості художниці. Серед них – пейзажі, в яких можна впізнати куточки природи Прикарпаття, а також різноманітні натюрморти з квітами, фруктами і предметами побуту. Це перша персональна виставка пані Ірини, хоч раніше вона брала участь у багатьох виставках спільно з іншими авторами. Її картини зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

«Вірю в те, що протягом життя доля дає можливість зустрітися з потрібними нам людьми, - говорить пані Ірина. – Напевно, так сталося і зі мною. Нові зустрічі і знайомства повернули мені старе і забуте бажання малювати. І сталося так, що всупереч усім життєвим перипетіям з 1997 року я з головою поринула у творчість, і живопис став сенсом мого життя».

Художниця Ірина Король народилася 5 лютого 1970 р. в смт Краснодон Луганської області. Малюванням захоплювалася з раннього дитинства, проте свій життєвий шлях пов’язала з вивченням хімії. Навчалася в Калуському хіміко-технологічному технікумі та Харківському державному політехнічному університеті, працювала лаборантом заводу хімічних реактивів у м. Шостка, а згодом викладала органічну хімію у школах Івано-Франківська. Однак прагнення творити не згасло у душі пані Ірини, завдяки чому ми можемо милуватися її художніми роботами. Пані Ірина – член Мистецького братства м. Івано-Франківська.

25.05.2020