Виставка «Архітектура часу» Христини Бик

Вчора о дванадцятій годині дня у нашій галереї відкрилася виставка, яка розкриває красу історичної міської архітектури. Художниця Христина Бик представила двадцять картин із зображеннями затишних куточків різних міст – Івано-Франківська, Чернівців, Львова, Тернополя та інших. У творчому доробку авторки – дванадцять персональних виставок, а також участь у  багатьох спільних виставка з іншими авторами. Її картини зберігаються у приватних колекціях у Польщі, Канаді, США та в інших країнах.

«Ці картини я створювала протягом двох років, – розповідає авторка. – Сюжети для них вибиралися протягом довгих прогулянок міськими вулицями, а також подорожей іншими містами. Звичайно, більшість картин присвячені історичній архітектурі Івано-Франківська, адже це моє рідне місто. Дуже прикро, що старовинні будинки, які є окрасою нашого міста, не зберігаються у належний спосіб».

Особливе захоплення у викликають у художниці старовинні дворики, адже в них панує особлива атмосфера. В майбутньому Христина планує присвятити цій тему ще більше полотен.  Так, на картині «Зимовий старий двір» ми бачимо один із старовинних івано-франківських двориків, який уже небагато залишилося в нашому місті. Особливе поєднання кольорів на картині підкреслює затишок цього куточка старовини, а дрібні деталі, такі як простирадло, що сушиться після прання, надають зображенню реалістичності.

На картині «Молитва Франківська» змальовується архітектурна будівля в класичному стилі в холодних зелених тонах. Знизу – Фортечний провулок. Завдяки темному верху та яскравому низу, картина виглядає контрастно і приваблює до себе увагу.

Не оминула художниця увагою і фортечну галерею «Бастіон» – вхід до нашої галереї, зображений у художній манері, можна побачити на одному з полотен.

 

16.03.2020